Havsfiske nyheter

Havsfiskecenter har fyllt på med en hel del nya havsfiskeprylar inför den kommande säsongen.  Bland nyheterna av havsfiskegrejor kan nämnas;

  • Massor nya med häcklor
  • Havsfiskerullar från DAM, Fladen och Kinetic
  • Havsfiskespö från Greys
  • Shadar från Panther Martin
  • Nya Curley bauta jiggkrokar.
  • Kule Jigg (En Kula ed en flashfluga)
  • Flätlina från Sölvkroken som byter färg var 10:e meter.
  • Billiga gummimakkar
  • Pilkar i massor! Bla Svenske Pilk Deco, Stingsilda och fler storlekar av Svenskepilk kopiorna
  • Kastpilkar från Högård (Gammalt klassiskt Norskt varumärke) 

 Det sägs ska bli ännu fler uppdateringar.

Fula fiskar!

Några fula trix som används för att sälja fiskeutrustning. Förhoppningsvis så inspireras du inte av detta utan tar avstånd från den typen försäljning.

Ex1 Det är idag fullt möjligt för vem som helst som har modet och tillräckligt mycket pengar att själv köpa sportfiskeutrustning direkt från fabrikerna i Kina. Ett inte helt ovanligt scenario är att betala 5-6 kronor för ett skeddrag. Sedan packar man bilen full och åker på mässor och till Folkets hus. Där påstår man via reklam, som ofta är extremt anskrämlig, att det nu är 50-70 % REA. Priset man begär brukar ligga runt 20-25 kronor. Vilket är ett hyfsat pris, kvalitén är ofta inte mycket bättre än att denna fiskeutrustning ska ha dessa priser. Det är faktiskt så att motsvarande produkt kan köpas i närmaste sportfiskebutik för 29:- Att påstå att det är 50-70% Rea strider mot marknadsföringslagen. Dessa företag har aldrig haft produkter prismärkta till 70-80 kronor. Hur kan de då ha 50-70% REA? REA är en förkortning av realisation som i sin tur betyder utförsäljning. REA är inte samma sak som billigt även om vissa klåpare tycks tro det.

Ex 2: Ett företag som importerat ett tillbehör som säljs både via webbutik och som auktion på Tradera. På Tradera skriver företaget att produkten har ett ordinarie pris av 179:-, vilket inte stämmer. Det ordinarie priset för denna sportfiskeprodukt på företagets hemsida är 79:-. Följden blir att buden på auktionen ofta överstiger 79:-. Konsumeneten gör ju ett klipp om han köper för en hundring! Eller? Nu kan ”Företagaren” kan nu be att få betalt till ett privatkonto så har han gjort sig en bra hacka eftersom att han inte kommer att betala moms och arbetsgivaravgift. Naturligtvis drar han av moms vid inköp.

Vad gör då skattemyndigheten? Inget, de har för lite resurser och svindleriet är för litet för att de ska reagera.

Ex 3. En stor svensk handlare innom sportfiske som i helsidesannonser i svenska sportfisketidningar annonserar ut samsonvågar till superpriset 199:- De påstår i annonsen att ordinarie pris är 399:- Det känns konstigt eftersom att de grossister som säljer Samsonvågar rekommenderar ett pris mellan 199 och 239:- Med andra ord en bluff.